Üdvözlünk Kedves Látogató!


Üdvözlünk Kedves Látogató!

Azért indítjuk útjára jelen blogot benne sok-sok képpel, videóval és visszaemlékezésekkel, ugyanis látjuk, hogy sokan ma már meg merik nyitni féltve őrzött albumaikat, illetve szívesen emlékeznek vissza a hőskorra, így közreadják képeiket, videóikat, emlékeiket, hogy az egykor (5-10-20-30 éve) megélt szállító- és harcihelikopteres élményeiket másokkal is megosszák.

Blogunk neve Harcihelikopteres emlékek, de ez ne tévesszen meg senkit sem, ugyanis blogunkon  nemcsak a Mi-24-es, hanem a Mi-8, Mi-9, Mi-17 típusú harci (azaz katonai rendeltetésű) helikopterekkel kapcsolatos élmények, képek is megtalálhatóak. Azonban, ha olyan helyen jártunk, vagy olyan élményben volt részünk, hogy más típusú (főként) orosz haditechnikát is lencsevégre tudtunk kapni, vagy érinti egy-egy beszámolónk, visszaemlékezésünk a fentiektől eltérő típust is, akkor azt sem töröltük ki albumainkból, és az azokról készült képeket is közreadjuk. Illetve ha múzeumokban jártunk, akkor egy-két kép erejéig akár a szárazföldi technikáról készült képeket is feltöltöttük.

Képeinkkel és visszaemlékezéseinkkel elsősorban emlékezni és élményt átadni szeretnénk: megemlékezni a Magyar Néphadsereg, majd a Magyar Honvédség (Magyar Légierő) helikopteres repülését meghatározó haditechnikájáról és azokról az emberekről, akik bármely módon kötődtek a minyók és huszonnégyesek magyarországi üzemeltetéséhez.

Középpontban tehát a helikopterek, sorsok, emberek, történetek, élmények állnak. A Mi-8/9/17/24-es helikopterekről készült képek esetében helyet, dátumot és a lajstromszámot mindig próbáltuk megadni, utóbbit minden esetben címkeként feltüntetni. Ahol ez nem volt lehetséges, ott nagyságrendileg pontos dátumot adtunk meg.

S végül reméljük, hogy célunkat elérjük: sikerül az emlékeket megőrizni és az utókor számára átadni, főleg most, amikor a Magyar Légierő helikopteres képessége - szinte a hihetetlennel határos módon - hamvából felébredve ismételten látványos növekedésnek indult. A "nagy öregek" vérrel és verejtékkel kikövezett nyomdokain most fiatalok ragadják meg a botkormányt és/vagy a villáskulcsot, és új történetekkel, élményekkel gazdagítják a több mint 70 éves magyar katonai helikopteres repülés történetét.

Jó leszállást és kellemes kikapcsolódást kívánnak a blog szerkesztői és visszaemlékezői!


-----------------------------

Bloghoz kötődő technikai információk itt találhatóak!

-----------------------------

A www.harcihelikopteresemlekek.blogspot.com fenntart minden jogot, a weboldalának bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével. 
A www.harcihelikopteresemlekek.blogspot.com tulajdonosainak előzetes írásos (E-mailos) hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (saját fotó, szöveg, grafika, adatszerkezet, táblázat, struktúra, stb.) internetes feldolgozása, továbbközlése és értékesítése.

MINDEN JOG FENNTARTVA - All rights reserved!
Copyright © 2013-2018 www.harcihelikopteresemlekek.blogspot.com

-----------------------------

Jelen oldal szerkesztői/cikkírói kijelentik, hogy a www.harcihelikopteresemlekek.blogspot.com SEMMILYEN kapcsolatban sem áll a www.harcihelikopter.hu és www.lhsn.hu weboldalakkal, az ott megjelent tartalmak NEM tükrözik jelen blogoldal szerkesztőinek véleményét és értékrendjét!

Blogoldalunk egyedüli társblogoldala a www.harcihelikopter.blog.hu. tekintendő!

Megjegyzés: A "harcihelikopter" youtube csatorna a www.lhsn.hu videótára. A blogunkhoz kötődő csatorna a "harcihelikopter.blog.hu" elnevezésű!

A közösségi médiában, úgy mint facebook, instagram, pinterest, twitter, tumblr a #harcihelikopter illetve #harcihelikopterblog néven vagyunk elérhetőek. 

Megjegyzések